Du er her. #1 - Foreningswebsite > Aktiviteter > Forberedelse til riffelprøve

Riffelprøve kursus

Vi har tidligere udbudt nedenstående riffelprøve kursus, og arbejder pt. på at lave et nyt (red. 31/12 2017).


Er du ny udi riffelskydning og medlem af Danmarks Jægerforbund, tilbydes du et grundkursus i riffelskydning, hvor der lægges vægt på grundlæggende elementer så som skydestilling, åndedræt, aftræksteknik, sikkerhed, og hvordan man i øvrigt håndterer en riffel samt alm. færden og opførsel på en skydebane.

Målet med dette grundkursus er, at give den enkelte jagtriffelskytte den allermest grundlæggende viden, så hun/han ikke mister troen på sig selv og dermed lysten til at skyde med jagtriffel. Endvidere er målet at deltageren efter dette kursus er i stand til som minimum at bestå den obligatoriske riffelprøve.

Kurset består af en teoretisk og en praktisk del:

teoriaftenen fortælles om sikkerhed, omgang og opførsel på en skydebane, om riffelprøven og hvordan den afvikles, og skydestilling, åndedræt og aftræk demonstreres og indøves. Til teoriaften skal du medbringe jagtriffel, bundstykke, hjælpemidler til fast anlæg f.eks. rygsæk ell. lign.

Den praktiske skydetræning foregår på Hanebjerg skydebane (100 m banen) Hanebjergvej 6, 3400 Hillerød. Her medbringes riffel inkl. bundstykke og hjælpemidler til fast anlæg f.eks. rygsæk eller lignende, samt ammunition (helst den, som du tænker anvendt til riffelprøven).

Riffelkursus_rbuk.jpg